Groene Pluim: Maak Roeselare groener! Stem nu op het beste groene idee!

11 Mei 2023

Groene Pluim: Maak Roeselare groener! Stem nu op het beste groene idee!

Breng Roeselare tot bloei met jouw stem! Stem nu op het beste groene idee!  Laat je stem horen en help ons om de stad groener te maken!  

In het najaar verspreidde Groen Roeselare een folder in alle bussen van de stad. Heb je deze gemist? Geen probleem, je kan hem hier nog eens rustig nalezen.

We ontvingen meer dan 100 reacties op onze oproep. Na een zorgvuldige selectie hebben we de 7 beste voorstellen voorgelegd aan een panel en een 70-tal aanwezigen. Het resultaat? Een top 3 waar we trots op zijn!

Nu is het aan jou om mee te beslissen welk idee het beste is voor onze stad. Breng je stem uit door één of meerdere petities te ondertekenen. Laten we samen Roeselare groener maken! Bekijk de voorstellen en onderteken de petitie via de linken bij elk idee. Je hebt nog tot 31 mei om te stemmen.

Laat je stem horen en help ons om de stad groener te maken!

1. Knuffelboerderijen doorheen de stad

Een groene knuffelplek waar het goed toeven is met enkele dieren op wandelafstand van onze woonwijken.

Teken de petitie voor idee 1

2. Behoud van de open ruimte op de Ruiter

Bescherm een grote open ruimte tussen de wijk De Ruiter en de grote ring tegen de aanleg van een bedrijventerrein.

Teken de petitie voor idee 2

3. Creatie van een nieuwe groene long in Roeselare

Er is behoefte aan meer groene ruimte in Roeselare, omdat de stad fors gegroeid is en er meer bebouwing is dan 30 jaar geleden. Daarom wordt voorgesteld om een derde stadsrandbos aan de noordwestelijke kant van de stad te plannen.

Teken de petitie voor idee 3

 

Uitnodiging uitreiking Groene Pluim | 4 juni 2023 | Trax 11u15 

We tellen de stemmen op 1 juni en maken dan de winnaar bekend. Op 4 juni reiken we de Groene Pluim uit aan de winnaar, in Trax vanaf 11u15. Een feestelijk moment dat je niet mag missen? Laat je ons weten of je erbij zal zijn via deze link