Wij willen een derde groene long in Roeselare

Roeselare is trots op zijn nieuwe stadsrandbossen. Met de aanplant van het Bergmolenbos in Rumbeke (het zuiden) en het Krommebeekbos tussen het centrum en Beveren (in het Noordoosten) wordt eindelijk uitvoering gegeven aan iets wat al zo’n 30 jaar geleden werd beslist. Te traag, maar goed, het komt er nu.

De stad is fors gegroeid. Er zijn nu veel meer mensen en veel meer bebouwing dan bij die beslissing. Ondertussen is er ook flink meer nood aan groen. Voor veel mensen in de stad liggen de stadsbossen niet eens op een normale fietsafstand, niet iedereen is een wielertoerist.

Het wordt nu al tijd voor een bijkomende groene long. Laten we die plannen niet opnieuw 30 jaar rijpen, maar laat ons er direct aan beginnen. Voorstel is om een derde stadsrandbos te plannen aan de noordwestelijke kant van Roeselare.

148 signed so far. Help us get to 500!

Will you sign?

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
0 people have signed the petition

Recent responses