Loopt alles op wieltjes in Roeselare?

06 Februari 2024

Loopt alles op wieltjes in Roeselare?

Met Groen Roeselare organiseren we op 27 februari 20.00 een gespreksavond met Kris Peeters. Kris Peeters (21 mei 1964) is een Belgische mobiliteitsdeskundige. Hij laat zich weleens "de andere Kris Peeters" noemen.

Goesting? Schrijf nu in via deze link.

Kris Peeters was de eerste fietsambtenaar bij de stad Antwerpen. Nadien werd hij zelfstandig consulent en lector aan de opleiding verkeerskunde van het Hogeschool PXL in Hasselt.
Peeters schreef vier boeken over mobiliteit. Peeters is kritisch over het huidige autobeleid in Vlaanderen, maar verzet zich niet tegen de auto op zich.

Over mobiliteit in Roeselare

Kris Peeters wordt uitgedaagd en geconfronteerd met lokale vertegenwoordigers en burgers. Zij leggen hem concrete voorstellen en situaties voor.
Voorstellen en suggesties die wij van actieve burgers toegestuurd kregen naar aanleiding van de folder "beter mobiel in Roeselare".

Kris Peeters spreekt over "hoe loopt het verkeerd".
Iedereen heeft wel een mening over mobiliteit en hoe de mobiliteitsproblemen aan te pakken.
Daarbij blijken veel mensen zich te steunen op veronderstellingen en overtuigingen die de toets van de realiteit niet doorstaan.
Mobiliteitsexpert Kris Peeters neemt u mee voor een wandeling langs de belangrijkste mythes en doorprikt ze een voor een. Daarna vertelt hij er graag bij wat dan wél de toets doorstaat en wat we daarmee kunnen doen op weg naar een gelukkige mobiliteit.

brochurefoto-Kris-Peeters.jpg

Ons programma:
- Welkom
- Uitdagende voorstellen en situaties van organisaties en burgers
- Kris Peeters over "hoe loopt het verkeerd" en een mogelijke toekomst van een andere mobiliteit in Roeselare 
- Rondvraag, discussie en debat
- Ruim de tijd om na te babbelen

De avond gaat door in dienstencentrum Schiervelde.

Goesting? Schrijf nu in via deze link.