Vier Roeselaarse kandidaten voor verkiezingen in mei

01 Maart 2019

Vier Roeselaarse kandidaten voor verkiezingen in mei

Roeselaarse kandidaten voor Groen De verkiezingen in mei komen eraan en Groen Roeselare stelt de kandidaten voor. Roeselare telt 4 kandidaten voor Groen op de lijsten voor het federaal en het Vlaams parlement.

 

Voor het federaal parlement staat Nele De Pestel (30) op de 5de plaats. Nele is momenteel bestuurslid bij Groen Roeselare en neemt daar de communicatie voor zich. Ze is social media manager, kleermaker op maat en een echte muziekkenner. Momenteel schoolt ze zich bij om aan het werk te gaan in het maatschappelijke werkveld. Nele wil zich inzetten voor een gezonde werk-leefbalans met werkbaar werk en gelijke kansen voor iedereen. Ze heeft hierbij als feminist altijd bijzondere aandacht voor de rol van vrouwen.

Bert Wouters (38) is de 8ste opvolger op de federale lijst. Als voorzitter van Groen zet Bert zich al geruime tijd in voor en achter de schermen. Hij probeert zich zo bewust mogelijk te verplaatsen: als bakfietspapa naar school, verplaatsingen met de trein waar het kan als het iets verder gaat. Op die mobiliteitskeuzes wil hij inzetten, net als thema's als energie en leefmilieu.

Op de lijst voor Vlaanderen tref je Steven Dewitte (38) op plaats 8. Steven is geen onbekende in de Roeselaarse politiek. Momenteel zetelt hij in de gemeenteraad van Roeselare. Hij is slager en video- en fotograaf, vlogger en houdt van retrokoersen. Hij wil meer kwaliteit in bestuur, weg van de gekende goedkope formules. Steven zal zich toeleggen op thema’s als voeding en kwaliteit in onderwijs.

Ook op de lijst voor het Vlaamse Parlement staat Fino Tratsaert (64). Ze neemt voor Groen een mandaat op in het Bijzonder Comité Sociale Dienst en daarvoor was ze 3 jaar OCMW-raadslid. Fino zet zich al 25 jaar professioneel in om mensen in armoede meer kansen te bieden. Van hieruit liggen betaalbaar wonen en goede, betaalbare gezondheidszorg haar nauw aan het hart. Fino is 15de opvolger.

Groen legt deze verkiezingen de nadruk op wat mensen verbindt en welke doelstelling we als samenleving met z’n allen hebben. Na de vorige verkiezingen waarbij Groen in Roeselare vooruitgang boekte, hebben ze terug de ambitie om meer kiezers te overtuigen. "Het politieke klimaat is rijp om met Groen het verschil te maken en wij zijn er klaar voor.”

Binnenkort zullen de kandidaten door de straten trekken en zullen er verschillende activiteiten zijn waar mensen in dialoog kunnen treden. Dit is te volgen op de facebookpagina van Groen Roeselare.

 

Foto door Steven Dewitte