Meerderheid troebel over bestuursakkoord

27 Maart 2019

Meerderheid troebel over bestuursakkoord

Aanvraag extra gemeenteraad

Meerderheid troebel over bestuursakkoord

 

Het bestuursakkoord is met de meerderheidspartijen beklonken en af en toe krijgen wij daar als oppositie een krachtlijn van te horen of te lezen. We hebben echter het raden naar hoe het financiële plaatje in elkaar zit en hoe men de maatregelen zal betalen.


Onze Groen fractie stelde afgelopen tijd de vraag om het bestuursakkoord in de gemeenteraad te brengen zodat we inzage zouden krijgen in de plannen. Daar ging men niet op in. De gemeenteraad heeft nochtans de controlerende functie ten aanzien van de uitvoerende meerderheid. Daarom vinden we het belangrijk inzage te krijgen.


De vraag om inzage werd genegeerd, meer nog, er werd een publieke voorstelling gepland van het akkoord. Het wordt een goednieuwsshow zonder dat wij, als controlerend orgaan, weten hoe het akkoord in elkaar zit. De gemeenteraad werd door de meerderheid hiermee voorbijgestoken als belangrijk forum in het democratisch proces.

 

Daarom vragen we als oppositie allen samen een extra gemeenteraad om alsnog inzage te krijgen in het akkoord die publiekelijk zal worden voorgesteld begin april. Wij willen concrete maatregelen en concrete cijfers horen van het plan voor Roeselare.