Groene pluim voor goed nabuurschap

10 Maart 2018

Groene pluim voor goed nabuurschap

De wijkwerking van het Groenpark is de winnaar geworden van de 15de Groene Pluim van Groen Roeselare.

De wijkwerking van het Groenpark is de winnaar geworden van de 15de Groene Pluim van Groen Roeselare. Het buurtcomité haalde het met 41% van de stemmen. De vrijwillige brandweer werd met 34% tweede, voor Poco Loco. De Groene Pluim is een onderscheiding die jaarlijks uitgereikt wordt aan een organisatie, vereniging of bedrijf dat een buitengewone bijdrage leverde voor een duurzamer, socialer of bruisender Roeselare.
De wijkwerking van het Groenpark (tussen de Iepersestraat en de Meiboomlaan) zette na de watersnood van 2016 een eigen ‘rampenplan op wijkniveau’ op poten. Alle vrijwillig engagement dat daarin gebundeld werd, wordt ook ingezet doorheen het jaar. Bijvoorbeeld via het project ‘Heb je even voor mij’, waarbij wijkbewoners met een praktisch probleem via een simpele pancarte voor het raam hulp kunnen inroepen van hun buren.
“Op zich waren we wel enigszins verbaasd met de uitkomst van de stemming” stelt Leen Sercu vast, “want de concurrenten waren toch ook wel kleppers.” De fractieleidster van Groen in de gemeenteraad ziet er wel een bevestiging in dat een sterk wijkgevoel terug aan belang wint. “Een goed contact met je buren is het beste medicijn tegen vereenzaming en onveiligheidsgevoel. Het spreekwoord zegt niet zomaar dat je beter een goede buur dan een verre vriend kan hebben.”
Vooral in noodsituaties is het belangrijk dat hulp binnen handbereik is. Daarom volgde een aanzienlijk aantal wijkbewoners ook een cursus reanimatietechnieken. “Het mag duidelijk zijn dat het op het Groenpark alle dagen Dag van de Buren is,” besloot schepen Filiep Bouckenooghe die aan de wijkwerking een mooie cheque mocht overhandigen.

https://www.facebook.com/wittenvlogt/videos/1871754973125338/UzpfSTY5MTMyNTA5NzY1MDUyODoxNjI1NTg2OTU3NTU3NjY2/