Groen trekt met 5 Roeselaarse kandidaten naar de kiezer

27 Februari 2014

Groen Roeselare heeft de wind in de zeilen, en dat vertaalt zich ook in de lijstvorming van de partij voor de komende verkiezingen. De Vlaamse en Federale kieslijsten tellen 5 Roeselaarse kandidaten. Net als bij de volledige lijst gaat het hierbij om een mix van bestuurservaring en aanstormend talent, jonge ouders en jonge grootouders, mensen met de meest diverse achtergronden. Samen met de lijsttrekkers Wouter De Vriendt en Bart Caron gaan ze, naar Roeselaars voorbeeld, voor een groener, socialer en bruisender Vlaanderen en België. De kersverse campagneslogan 'Samen beter doen' zegt het allemaal.Filiep Bouckenooghe (50), de eerste Groene schepen van een West-Vlaamse centrumstad, krijgt uiteraard een zichtbare plaats. Hij duwt de lijst voor het Vlaams Parlement, niet met de ambitie om te zetelen -want schepen zijn, is een fulltime job ? maar om aan gans de provincie duidelijk te maken dat Groen een partij is die haar verantwoordelijkheid opneemt en die het vertrouwen van de kiezer waard is.

Een tweede heel zichtbare kandidaat is Bram Vanacker (28) die werd verkozen als eerste opvolger voor de Federale lijst. Bram is arbeider in de voedingsindustrie, maar bovenal een vakbondsman. Als nationaal jongerenvoorzitter van ACV Diensten en Voeding vertolkt hij de stem van duizenden jonge mensen. Jonge mensen die een vaste, duurzame job met levenskwaliteit willen combineren.

Ook op de Federale lijst, op plaats 12, staat Fino Tratsaert (59), de gedreven oma van onze kandidaten. Fino kent als geen ander de noden in onze provincie. Als regioverantwoordelijke van Welzijnsschakels West-Vlaanderen komt zij dag in dag uit in contact met de vaak verdoken, maar alom toenemende armoede bij ons. In de steden, maar evenzeer op het platteland. Bij ouderen en jongeren.

Terug naar de Vlaamse lijst, met Steven Dewitte (33) op plaats 11. Steven is als chef-beenhouwer gepassioneerd met gezonde voeding bezig, maar is ook gewoon een papa van drie, verslingerd aan spellen, comics en strips en bovendien sinds vorig jaar een heel gedreven OCMW-raadslid.

Het Jonggroene gemeenteraadslid Yana Debusschere (24) wordt 4de opvolger op de Vlaamse lijst. Yana maakte net de naadloze overgang tussen haar studies maatschappelijk werk en het echte maatschappelijk werken als projectmedewerker in een 'vereniging waar armen het woord nemen'. Een bescheiden bijdrage aan haar droombeeld van een solidaire wereld.

Contactgegevens van deze kandidaten:

Filiep Bouckenooghe

[email protected]

0499 20 92 11

Bram Vanacker

[email protected]

0479 55 21 00

Fino Tratsaert

[email protected]

0472 77 66 89

Steven Dewitte

[email protected]

0494 30 31 92

Yana Debusschere

[email protected]

0499 61 09 42