Gespreksavond Israëls oorlog tegen de Gazastrook - vrijdag 15 december

18 November 2023

Gespreksavond Israëls oorlog tegen de Gazastrook - vrijdag 15 december

De oorlog in de Gazastrook doet onze maag bij elk nieuw bericht krimpen. De berichtgeving is soms verwarrend. Wat kunnen we en moeten we doen om deze menselijke tragedie te stoppen? Groen Roeselare organiseert op vrijdag 15 december om 20.00 (welkom vanaf  19.30) een gespreksavond die ons wat meer duidelijkheid kan geven. De avond gaat door in zaal  Driehove, Gitsestraat 287 in Roeselare.Het programma ziet er als volgt uit. Brigitte Herremans leidt in en brengt een deskundige duiding van het conflict Brigitte Herremans is onderzoekster mensenrechten aan de Universiteit Gent. Ze werkte 16 jaar lang als experte Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Ze studeerde Oosterse Talen en Culturen (Arabisch en Bijbels Hebreeuws) en Internationale Politiek. Het respect voor het internationaal recht loopt als een rode draad door haar werk rond Israël en de Palestijnse gebieden en de bredere regio.  

Getuigenis van Mohammed Muhaisen en Ali Al Nems

Mohammed en Ali zijn twee Roeselaarse Palestijnen met heel wat familie en vrienden in de Gazastrook. Ze vertellen hoe ze dit beleven, hoe zij contact met familie en vrienden proberen te houden, wat de impact is voor hun familie en vrienden.

Wouter De Vriendt

Federaal parlementslid voor Groen. Fractieleider voor Ecolo-Groen. Hij volgt als kamerlid buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking op. Hij komt ons vertellen wat wij vanuit België: gedaan hebben, kunnen doen en zouden moeten doen.

Vraag en antwoord
We ronden af met een vraag en antwoord sessie met alle sprekers.
Ruimte voor alle aanwezigen om vragen te stellen.

We proberen de gespreksavond ten laatste af te ronden tegen 22.00.
Daarna is er uiteraard nog ruimte voor een babbel en een glas.

Inschrijven is niet absoluut noodzakelijk. Je bent ook welkom als je niet vooraf ingeschreven hebt. Maar het helpt ons zeer om deze avond praktisch goed voor te bereiden.
Aanmelden kan door klikken op onderstaande knop of een mailtje naar Leen Sercu - [email protected]

Ik meld me aan voor deze gespreksavond