Bert in de gemeenteraad

26 September 2017

Claus Demeersseman verlaat noodgedwongen de Roeselaarse gemeenteraad. Door de promotie die hij maakte op het werk werd het onmogelijk om flexibel van shift te wisselen in functie van zijn raadslidwerk en hij wil geen half werk leveren. Claus kwam vijf maand geleden in de gemeenteraad als tijdelijke vervanger van Leen Sercu die volop werkt aan haar herstel. Groen-voorzitter Bert Wouters neemt de vrijgekomen plaats in tot Leen haar terugkeer in de gemeenteraad mag vieren. "Als gemeenteraadslid wil ik meer zijn dan een poppetje dat elke maand een avondje komt stemmen," verklaart Claus zijn beslissing. "Voor iemand die in ploegen werkt is dit niet evident, maar tot voor kort kon ik nog makkelijk wisselen met collega's wanneer ik raadszittingen of een andere belangrijke vergadering had. Nu krijg ik echter de kans om bij Poco Loco door te groeien naar een leidinggevende functie en dat betekent dat ik onlosmakelijk verbonden ben aan mijn ploeg." "In 2012 trok Groen naar de kiezer met heel veel jongeren op de lijst. Een bewuste keuze, maar het hield ook risico's in. Jonge mensen kunnen plots elders de liefde vinden, zoals Yana Debusschere die 2 jaar geleden naar de kust verhuisde, of ze kunnen professionele kansen aangeboden krijgt, zoals Claus nu." vult schepen Filiep Bouckenooghe aan. "De wissels zullen ons niet van gedacht doen veranderen. Ook volgend jaar zullen jongeren ten volle kansen krijgen op onze lijst."

Leen Sercu is allerminst verrast dat haar vervanger op zijn beurt moet vervangen worden. "Claus is een jongeman met heel veel leiderskwaliteiten en een echte motivator. Uiteraard blijft dit niet onopgemerkt op de werkvloer." Voor een terugkeer van Leen in de raad is het nog iets te vroeg. "Het hart zegt misschien wel 'ja', maar ik moet vooral luisteren naar mijn lichaam. Mijn behandeling zit mooi op schema, maar we zijn er nog niet."

Op 25 september legde Bert Wouters dus de eed af als gemeenteraadslid. Bert is sinds 2013 voorzitter van Groen Roeselare en zal dat ook blijven tijdens zijn invalbeurt als raadslid. "Gelukkig hebben we mooie groep enthousiaste vrijwilligers binnen de partij waardoor het werk over vele schouders kan verdeeld worden. Zo moet het mogelijk worden om het voorzitterschap en het raadslidwerk te combineren met werk en gezin."