Vraag naar de steun voor symbolische dagen door de stad door Steven Dewitte

06 Mei 2019

Vraag naar de steun voor symbolische dagen door de stad door Steven Dewitte

Steven Dewitte stelde onderstaande vraag naar aanleiding van de Dag van autisme. 

 

" Op 2 april werd mijn tijdslijn op Facebook zowat overspoeld door blauw, en daarmee bedoel ik geen politieke beweging. Nee, blauw is de kleur die geassocieerd wordt met ASS of te wel autisme spectrumstoornis. Naast tal van blauwe berichten en profielfoto’s, kleurden er ook veel herkenbare gebouwen naar aanleiding van die dag blauw. Ik denk bv aan de Ghelamco Arena en de Rijselpoort in Ieper tot en met het Witte Huis in Washington.

Dat trok natuurlijk de nodige aandacht. Het viel me op hoe een symbolisch belangrijk gebouw een goed middel is om iets onder de aandacht te brengen en rond bepaalde thema’s te sensibiliseren. Het  zichtbare signaal is daarnaast ook een hart onder de riem van zij die het nodig hebben.Het lijkt me ook iets wat perfect past in een zorgzame stad als Roeselare.

Dus mijn vraag, beste voorzitter: zouden we bij toekomstige dagen met een symbolisch belang voor bepaalde groepen (gay Pride, wereld autisme dag, dag tegen kanker) een iconisch gebouw in Roeselare  kunnen belichten voor 1 dag?

We kunnen hierin ook heel creatief uit de hoek komen, zoals die keer met de stadsdichter, of bij de winkelnacht? "