Groene Pluim 2020

LOKAALMARKT :

Elke vrijdag kan je van 14h tot 19H terecht in de ontwijde kerk Sint-Amand om er bij lokale boeren of producenten je verse producten te kopen.
Het is eveneens een ontmoetingsplek geworden. Achteraan de kerk bevindt zich de bar, en het is er elke week een gezellige bedoening.
Er is ook telkens plaats voor een vereniging of initiatieven die instaan voor een warme maatschappij.
En je kinderen hoeven zich intussen niet te vervelen. Voor hen is er een aparte speelhoek voorzien.

 

ROESELOAREZINTEGOARE :

Er wordt samen gezongen in een ongedwongen sfeer. Strafste is dat je  helemaal niet moet kunnen zingen. In de plaats van alleen in de badkamer te zingen kan je het nu uit volle borst doen samen met andere mensen. Het is een laagdrempelig gebeuren waar iedereen die graag zingt welkom is.
Iedereen krijgt een tekstboekje en de liedjes zijn zowel Nederlandstalig als Engelstalig, oude en recente nummers.
Het geheel wordt enthousiast begeleid door 2 professionele muzikanten.

 

VZW INVAL :

Leegstaande panden in Krottegem omtoveren tot een bruisende culturele ontmoetingsplek. Dat is wat VZW Inval deed.
De VZW organiseert eigen activiteiten, gaande van muziek tot culinaire activiteiten tot het fietsherstelcafé. Daarnaast vinden ook kunstenaars, muzikanten , creatievelingen hier hun stek.
Er zal ook samengewerkt worden met sociale organisaties die kwetsbare jongeren helpen een zinvolle dagbesteding te bieden. De ruimtes worden ter beschikking gesteld.

Wie verdient de Groene Pluim 2020 ?

Met de Groene Pluim wensen we personen en organisaties die werken aan een groen, sociale en warme samenleving in de kijker te zetten.