15 December 2023

20.00u -
23.00u

Israëls oorlog tegen de Gazastrook - gespreksavond

Zaal Driehove , Gitsestraat 287, 8800 Roeselare

Ik doe mee!

Brigitte Herremans leidt in en brengt een deskundige duiding van het conflict

Brigitte Herremans is onderzoekster mensenrechten aan de Universiteit Gent. Ze werkte 16 jaar lang als experte Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Ze studeerde Oosterse Talen en Culturen (Arabisch en Bijbels Hebreeuws) en Internationale Politiek. Het respect voor het internationaal recht loopt als een rode draad door haar werk rond Israël en de Palestijnse gebieden en de bredere regio.

Getuigenis van Mohammed Muhaisen en Ali Al Nems

Mohammed en Ali zijn twee Roeselaarse Palestijnen met heel wat familie en vrienden in de Gazastrook. Ze vertellen hoe ze dit beleven, hoe zij contact met familie en vrienden proberen te houden, wat de impact is voor hun familie en vrienden.

Wouter De Vriendt

Federaal parlementslid voor Groen. Fractieleider voor Ecolo-Groen. Hij volgt als kamerlid buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking op. Hij komt ons vertellen wat wij vanuit België: gedaan hebben, kunnen doen en zouden moeten doen.

Vraag en antwoord
We ronden af met een vraag en antwoord sessie met alle sprekers.
Ruimte voor alle aanwezigen om vragen te stellen.

We proberen de gespreksavond ten laatste af te ronden tegen 22u00. Daarna is er uiteraard nog ruimte voor een babbel en een drankje.

Kom je ook?

Sorry, this event is sold out