We vragen faire belastingen in Roeselare

๐†๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž๐›๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ญ๐ž๐ซ ๐ฏ๐ž๐ซ๐๐ž๐ž๐ฅ๐ ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง

We stellen voor om burgers minder te belasten, terwijl bedrijven hun faire deel van de belastingen moeten betalen. Groen Roeselare stelt voor om de aanvullende personenbelastingen te verlagen naar 7 %.

๐๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ซ๐ฌ ๐›๐ž๐ญ๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ โ€“ ๐ณ๐จ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐ข๐ง ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ง ๐ฉ๐ซ๐จ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง.

De burgersย  betalen in Roeselare samen meer dan โ‚ฌ 66.500.000 belastingen via de aanvullende persoonsbelasting en de onroerende voorheffing.ย  Vooral met de 8,5 % aanvullende persoonsbelasting vraagt Roeselare heel veel van de burger. Slechts รฉรฉn gemeente (Mesen) vraagt nog meer belastingen. Ook bij de opcentiemen op de onroerende voorheffing (de grondlasten) speelt Roeselare in de duurste categorie.

๐๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐ฏ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ญ๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ก๐ฎ๐ง ๐Ÿ๐š๐ข๐ซ๐ž ๐๐ž๐ž๐ฅ ๐ง๐ข๐ž๐ญ.

Bedrijven betalen in Roeselare ongeveer niets. Als je echt goed je best doet kom je aan nauwelijks โ‚ฌ 500.000. Dit is minder dan 1 % van alle belastingen. En dan zijn we nog welwillend.
Daartegenover staat een ferme gemeentelijke dienstverlening voor de bedrijven. Roeselare voorziet veel geld voor ondernemend Roeselare. Bedrijven nemen veel plaats en ruimte in en ze maken ruim gebruik van onze wegen met soms zware en belastende voertuigen.
Logisch toch dat ze een deel van de lasten dragen?

๐‘๐จ๐ž๐ฌ๐ž๐ฅ๐š๐ซ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐ก๐ข๐ž๐ซ๐ฆ๐ž๐ž ๐›๐ž๐ก๐จ๐จ๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง.

Onderzoeken wijzen erop dat bedrijven in andere gemeenten gemiddeldย  minstens 1O ร  15 % van de belasting inspanning dragen.ย  Omgerekend zou dit betekenen dat indien Roeselare dat gemiddelde zou ophalen bij bedrijven er niet 500.000 maar tot 10.000.000 zou binnen komen.

Dit geld wordt nu bij de burger gehaald.

๐†๐ซ๐จ๐ž๐ง ๐‘๐จ๐ž๐ฌ๐ž๐ฅ๐š๐ซ๐ž ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ข๐ญ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐Ÿ๐š๐ข๐ซ๐ž ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง

We stellen voor om de aanvullende personenbelasting te verlagen naar 7 %. Dit is de gemiddeld aanslagvoet in Belgiรซ. Dit kan perfect en ruimschoots gefinancierd worden door het invoeren van faire bedrijfsbelastingen, die zelfs lager kunnen liggen dan het gemiddelde in Vlaanderen. Dit kunnen algemene bedrijfsbelastingen zijn maar die belastingen kunnen ook gekoppeld zijn aan de zwaarte waarmee de bedrijven de omgeving (mobiliteit) en het milieu belasten.

Ben je akkoord met dit voorstel. Onderteken dan onze petitie.

70 signed so far. Help us get to 200!

Will you sign?

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
0 people have signed the petition

Recent responses